Producten

Samen met

   
 

Veilig betalen
Nieuwsbrief
Aanmelden

Huis verkopen zonder makelaar? Simpel met Huis1.nl


Met Huis1.nl kunt u uw huis snel en eenvoudig verkopen zonder hulp van een makelaar. Hierdoor betaalt u geen makelaarscourtage. Dat scheelt flink in de kosten. Toch hulp nodig? Dan staat onze adviseurs u natuurlijk graag te woord. Daarnaast zijn een groot aantal vragen al beantwoord in onze veelgestelde vragen pagina.

De verkoop van uw woning via Huis1.nl geeft u volledige controle over het hele traject. Zo verzorgt u zelf de juiste presentatie van uw huis op Funda, verzorgt u de rondleidingen en organiseert u de woningoverdracht. Natuurlijk biedt Huis1.nl u de mogelijkheid om een deel van deze werkzaamheden uit handen te nemen. Zo bieden wij een landelijk netwerk van fotografen en bieden wij verschillende promotiemogelijkheden.

Bijgaand een overzicht van de zaken die u nodig heeft om uw huis te verkopen. Voor uw gemak hebben we deze onderverdeeld in drie onderdelen:

    Voorbereiden
    Promoten
    Verkopen


Benieuwd wat u zelf doet en wat Huis1.nl voor u kan betekenen?

Voorbereiding op de verkoop van uw huis 

Voordat uw huis geschikt is voor plaatsing op Funda, zult u een aantal voorbereidingen moeten treffen om uw huis aantrekkelijk aan te bieden.

Aanmelden van uw huis op Huis1.nl

Om uw woning op de markt te zetten hebben wij verschillende gegevens nodig. Deze gegevens kunt u verwerken op de website van Huis1.nl. Na het aankopen van uw pakket heeft u de mogelijkheid om alle gegevens in het systeem te verwerken. Pas op het moment dat u daadwerkelijk klaar bent om te starten met de verkoop komt uw huis op Funda te staan.

Huis omschrijven en foto’s maken

U kent uw huis beter dan een ander. Dan is het voor u waarschijnlijk ook een koud kunstje om de unieke eigenschappen van uw huis op papier te zetten. Dit gecombineerd met een aantal mooie foto’s zorgt er al snel voor dat u een aantrekkelijk presentatie heeft van uw huis. Toch behoefte aan een professioneel geschreven tekst of foto’s? Geen probleem! Huis1.nl biedt u verschillende mogelijkheden om de presentatie van uw huis verder te optimaliseren. Wat dacht u van een professionele fotograaf, in combinatie met een op maat geschreven tekst, door een professionele tekstschrijver?

Een aantal schrijftips

Gebruik een duidelijk titel / koptekst waarmee uw huis in een notendop aantrekkelijk omschreven wordt. Wees positief, maar blijft eerlijk. Schrijf de tekst gericht op uw doelgroep. Gebruik hierbij eenvoudige woorden die iedereen begrijpt. Laat een ander altijd naar uw tekst kijken. Anderen zien dingen die u door het veel schrijven en herschrijven over het hoofd ziet.

Een aantal fototips

Zorg ervoor dat uw huis opgeruimd is voordat u de foto’s maakt. Verwijder foto’s en accessoires die een persoonlijke lading hebben. Fotografeer altijd vanuit de hoeken. Probeer hierbij een ruimte vanuit verschillende hoeken te fotograferen. Is de ruimte klein of moeilijk op de foto te zetten? Probeer het met een groothoeklens.

Tekst en foto's 

De tekst geschreven en de foto’s zijn gemaakt. De laatste stap in de voorbereidingsfase is het bepalen van de woningwaarde. Hierbij is het belangrijk dat u een reële prijs vraagt voor uw huis. De NVM makelaars van Huis1.nl zullen u een gedegen vraagprijs advies geven voor uw huis. Bent u het niet eens met het advies? Dan bepaalt u zelf uiteindelijk de definitieve prijs.Met behulp van Huis1.nl uw huis optimaal presenteren

Zodra u de voorbereidingen getroffen heeft en uw huis presentatiewaardig is, zult u de aandacht moeten vestigen op uw woning bij uw doelgroep. Het vestigen van aandacht op uw woning kan op veel manieren.


Uw huis op Funda 

Bij de verkoop van uw huis ontkomt u er niet aan om uw woning op Funda te plaatsen. Dit is bij uitstek de verzamelplaats waar woningzoekenden actief op zoek gaan naar te koop staande woningen. Het is alleen mogelijk om woning op Funda te plaatsen door een erkende makelaar. Huis1.nl is een NVM-makelaar hierdoor staat uw huis prominent op Funda. Uw NVM-makelaar weet waar uw huis aan moet voldoen en weet uw huis op de juiste manier op Funda te plaatsen.


Werpen de inspanningen zijn vruchten af en heeft u potentiële kopers die uw huis willen bekijken? Dan zullen zij een afspraak met u maken voor een bezichtiging. Wij sturen alle bezichtingsaanvragen door per sms, email of telefonisch, u maakt dan zelf de afspraak voor de bezichtiging. U zult de bezichtigingen zelf moeten verzorgen.

Zorg er tijdens de rondleiding altijd voor dat de kijkers een zo volledig mogelijk beeld van uw woning krijgen. Dit betekent dat ze zowel een beeld krijgen van de pluspunten, maar ook de punten van aandacht. Probeer hierbij een positieve lading te geven aan de punten van aandacht (bijvoorbeeld: deze badkamer is wat verouderd. Bij de waardebepaling is hier rekening mee gehouden. Dit biedt echter ook de mogelijkheid om een badkamer volledig naar eigen smaak te realiseren).

Er heeft zich een koper gemeld? Dit pakken wij aan in een aantal korte stappen.

Onderhandelingsfase

Indien een potentiële koper geïnteresseerd is en een bod uitbrengt op uw huis, bent u al gauw in onderhandeling. Bij Huis1.nl kunnen wij u helpen met de onderhandelingen. Huis1.nl zal hierbij de bemiddeling verrichten. U ontvangt de tegenbiedingen en bij behoefte krijgt u tips van de betrokken NVM-adviseur. Bedenk in de onderhandelingsfase dat uw altijd ‚in control’ bent. U bepaalt uiteindelijk zelf of u het bod aantrekkelijk genoeg vindt om over te gaan tot een akkoord of niet.

Soms wil een koper een optie op uw huis nemen. Dit betekent dat u de koper in staat stelt om zijn eigen woning binnen een specifieke tijdsperiode zijn eigen woning te verkopen. Onthoud dat bij een optie de koper af kan zien van de aankoop van de woning.

Koopafspraken

Bent u tot een overeenkomst gekomen met een koper? Dan kunt u samen met Huis1.nl de gemaakte afspraken en eventuele voorwaarden vastleggen in een koopovereenkomst. Een koopovereenkomst is nodig om de gemaakte afspraken geldig te maken.

Overdracht van uw huis

Een notaris is nodig om de overdracht van uw woning te maken. Bij welke notaris de overdracht plaats vindt wordt meestal bepaald door de kopers. Bij de notaris ondertekent u de eigendomsakte, waarna de woning officieel is overgedragen aan de kopers.

Huis1.nl biedt u 3 Funda pakketen om zelf uw woning te verkopen. Kijk hier om deze pakketten te vergelijken.
 
 
 
 
 

Huis1.nl

T: 085 401 98 21
Whatsapp: 06-44234875
Bereikbaar op maandag t/m vrijdag
van 9.00 tot 17.00 uur
E: info@huis1.nl
Grotestraat 69a
5141 JN 
Waalwijk


Algemene voorwaarden
Privacy
Mijn dossier